Помоћу Инкјет штампање изградити интелигентна флексибилни хибридни склопови

- Mar 27, 2017-

Истраживачи из универзитета из Барселоне развили технику везивања изградити интелигентна флексибилни хибрид колима која користе Инк јет штампача са сребрном нанопартицлес пером.

Потреба за брз а ипак поуздан и јефтин процес развоја струјна кола која такође помаже да се смањи еколошки утицај стандардни израду процеса је била основа за развој симбиози технику. Истраживачи изабрала нанопартицлес сребрњак за мастило, јер је широко доступан и лако да се репродукују у стабилном мастило. Док је сребро сама није јефтин, износ који се користи у процесу је био довољно ниско да би трошкови технике доле, истраживачи су рецимо.

Циљ пројекта је да користите исту опрему уз истовремено унапређивање учинка стандардне производње силикона помоћу инкјет штампе за кола и везивања за чипове. андqуот; Развили смо неколико кола електронике у штампању Инк Јет, а много пута смо морали да уметнете ципс површински постављених уређаја (СМД) да постигну циљеви,"каже Јавиер Аррес, члан истраживачки тим на универзитету из Барселоне. "Наш приступ је да користите на истој машини за везивање која је коришћена за штампани коло."

Како су то урадили

У симбиози техници, сребрни мастило капљице су депоновани преклапају области између СМД уређај уметке и штампани дна Проводни путање. Онда је мастило текла путем интерфејса од стране цапилларитy. Ово је радио као сунђер, као мали поремецаји упили тецност омогућавајући флуид би требало да са поврљине.

Мастило Силвер Нано иестица (АгНП) има високе проводљивости после термо процеса на веома ниским температурама и истраживачи били у стању да формира високо електро Проводни интерконекција током процеса. Истраживачи су способна да створи један интелигентан флексибилни хибрид коло на папиру где различите СМДс где скупљеног од стране АгНП пером.

Развој могао одразити на будуће апликације. "Верујемо да наш рад ће побољшати постојеће ознаке РФ [радио фреквенције], јачање и промовише паметне амбалаже, побољшати неприметан електронике, флексибилне електронике, папир електронике... Наши резултати да верујем да је све могуће", каже да Арресе.


Oldingi:Студенти Сховцасе њихове науке Скиллс Keyingi2:Цамбриос да убрза усвајање сребрни Наноwире глобално са стварање ЦАМ Кина