Користећи Мастило са сребрним наночестица понуде способност за Нев круте и савитљиве Хибрид струјно коло

- Mar 20, 2017 -

Данас у електроници постоје два главна приступа за изградњу кола: крута један (силицијум кола) и нови, још привлачније, флексибилнији заснован на папиру и полимерних подлоге које могу да се комбинују са 3-Д штампање. До данас, чипови се користе да стигне до поузданог и високе електричне перформансе потребне за софистициране специјализоване функције. Међутим, за веће системе сложености, као што су рачунари и мобилни телефони, чипови морају бити везани заједно. Тим шпанских истраживача са Универзитета у Барселони показали су нови повезивања, технику за такве чиповима, под називом СМД или на зид уређаја, који користи један инкјет штампача са мастилом који укључује сребрне наночестице.Техника, описао је ове недеље у часопису Јоурнал оф Апплиед Пхисицс, из АИП Публисхинг, развијен је као одговор на индустријске потребе за брз, поуздан и једноставан производног процеса, а са намером да се смањи утицај на стандардна производња процесе животне средине. Нано-честице сребра за инкјет мастила су одабрани због своје индустријске доступности. Сребро лако репродуковати као наночестица у стабилну мастилом који се лако може синтерује. Иако сребро није јефтин, пре подне рој користи је тако оскудна да су трошкови одржавати на ниском нивоу.

Изазов за истраживачки тим је био да "учине све са истом опремом," према Јавиер Арресе, члан истраживачког тима, побољшање или потврђује перформансу стандардног производњи помоћу инкјет технологију штампе за струје и лепљење чипс.

"Развили смо неколико електронских кола са инкјет штампача, и много пута смо имали убацити СМД чип да се постигне циљеве", рекао је Арресе. "Наш приступ је да користите исти машину за лепљење који је коришћен за штампане плоче."

Највећи изазов је добијање високих електричних контаката вредности за све породице величине СМД. Да би то урадили, тим предложили су коришћење сребрну боју, штампано инкџет као монтажа / лемљење решења. Капљице мастила сребра су депоноване у близини преклапања подручју између СМД уређаја јастучића и штампаним дна проводне стаза, са мастило тече кроз интерфејс за Капиларност. Овај феномен функционише слично као сунђер: Мале празнине у СПОН структуре ГЕ апсорбује течност, омогућавајући течност да се изради са површине у сунђер. У овом случају, танак интерфејс делује као мала празнина у сунђер.

Искоришћавањем површинских енергија постоје у наносцале, сребро наночестица (АгНП) мастило обезбеђује високу електричну проводљивост након термичке на веома ниским температурама, а тиме и висок електрично проводљиве повезаност може постићи. Користећи овај предложени начин, интелигентна флексибилан хибрид спој је показано на папиру, где су различити СМДС састављеног од АгНП мастилом, демонстрирајући поузданост и изводљивост метода је.

"Било је много изненађења у нашем истраживању. Један од њих је колико добро повезани су СМД чипови су у претходна инкјет штампаних кола користећи наш нови метод у поређењу са тренутном стандардне технологије", рекао је Арресе.

Пријаве и импликације овог рада могу бити далекосежне.

"Верујемо да ће наш рад побољша постојећи РФ [радио фреквенција] тагова, подстицај и промоцију паметно паковање, побољшати носиве електронике, флексибилне електронике, папира електронике ... наши резултати би да верујемо да је све могуће", рекао је Арресе.


Oldingi:Сарадња на одштампаном електронике истраживања и апликација Keyingi2:Проводницима боје У 2017: Тхе Нект Биг Тхингс