ТМДЦ Нанофлакес чини нову врсту фотосинтетске Солар Целл

- Feb 18, 2017-

Тунгстен диселениде нанофлакес може се користити за хемијски претварање угљен диоксида угљен моноксида у јонској течности. Ово је нови налаз из истраживача на Универзитету Илиноис у Чикагу, чији "фотосинтетска" Уређај ради помоћу само сунчеву светлост. Нови тип соларне ћелије могу користити за уклањање угљеник из атмосфере и производе гориво истовремено.


Електрохемијски смањење ЦО 2 је, у начелу, бити добар начин да се рециклирању овог стаклене баште натраг у горива. Међутим, постоје катализатори за ову реакцију су сувише неефикасна.

Тим предвођен Амин Салехи-Кхојин   као сада тестирала ефикасност класе 2Д материјала који се зове прелазних метала дицхалцогенидес (ТМДЦс) као катализатора за ову реакцију. Истраживачи су у пару материјала са јонском течношћу као електролита унутар два одељка, три електроде електрохемијска ћелија.

Волфрам диселениде чини вештачки лист

Они су утврдили да је волфрам диселениде је био најбољи, и у нанофлаке облику, надмашили булк катализатора (направљен од сребра, на пример) са фактором 60. То је такође био најмање два пута тако добро као остале нанофлаке једињења су анализирани у студији. Такође је 20 пута јефтиније од сребра катализатор.

Тим затим искористила своје катализатор за изградњу вештачког лист састављен од два силиконских троструко-разводне фотонапонских ћелија за мерење 18 цм 2 до жетве светлости. Тунгстен диселениде и Јонска течност катализатор чине катоду у ћелији док кобалт оксида у калијум фосфатном електролита измислио аноду.

Имитира процес фотосинтезе

"Ова вештачка лист имитира процес фотосинтезе," објашњава Салехи-Кхојин. "У правом лист, ЦО 2 се конвертује у шећер али у нашем лист је претворена у сингасом." СинГас или синтетичког гаса, је мешавина водоника и угљен моноксида и може се сагорева директно у гасне турбине и сингасом мотори или претворена у дизел или друге угљоводоничних горива високе густине попут бензина. Салехи-Кхојин каже да су он и његове колеге могу инжењер своју катализатор за директно производњу шећера или других угљоводоника.

Истраживачи су мерили на каталитичку активност за сваки активног на њиховом вештачкој лист када је изложен светлу 100 В / цм2. Ради се о умереног интензитета сунчеве светлости достизања површине Земље. СинГас се производи у катоде и бесплатно кисеоника и водоника јони се производе на аноде. Јони водоника дифузно кроз мембрану у катоде стране да учествује у реакцији редукције у ЦО 2.

Солар фарме

"Ова реакција је 1000 пута боље него да мери за наночестице сребра и 60 пута бољи од нашег досадашњег рада које је спроведено на групно молибден дисулфида," Салехи-Кхојин каже нанотецхвеб.орг. "Оно што је још, ефикасност конверзије соларни-у-горива за систем је 4,6%, што је 2,5% више у односу на претходне система."

Такви вештачки лишће може да се користи за прављење соларних фарми одмах поред хемијских и енергетских постројења за претварање ЦО 2 из издувних гасова потока до горива користећи само енергију од Сунца, додаје он. "На тај начин не можемо само отклони ЦО2 али и складишти енергију Сунца у облику хемијских веза, које је најефикаснији начин чувања ту енергију."

Илиноис тим, извештава свој рад у науку ДОИ: 10.1126 / сциенце.ааф4767 с Аис да се нада да појачају свој систем у сарадњи са индустријом и већ поднели захтев за привремено патент.


Oldingi:Проводног мастила и пасте Бизнис: Еверитхинг Ис Цхангинг Keyingi2:Научници на W.Va. факултети присутни закључке из економских, заједница утицај истраживачких пројеката