Теен измисли неки премаз који даље клице

- Mar 23, 2017-

860_main_Jessica-Tian-chemicals.png

WАСХИНГТОН , Д.Ц. – Нам животе су Препуна бактерија. Бубе су у организму, на кожи, као и на већини површина додирнемо. То није нужно јелоша ствар. Али нека места морају бити бактерије без, као што су завоји за ране или амбалажи хране. Јессица Тиан, 17, је смислио начин да настави даље бактерије. Она креира микроба папире умакање их у посебну хемијске купку.

Сениор у Дел Норте средњој школи у Сан Диегу, Цалиф., показала јој методи на уПотрази за талентима Регенерон наука. Наука конкуренцију управљаДруштво за науку андамп; Јавност. Спонзор је Регенерон, фирма која дизајнира и лековима. Фестивал је окупио ученике средње школе сваке године дијелити своје пројекте науке у јавности. У алсоцомпете 40 финалиста за готовину награде сабирање скоро 2 милиона долара. (Друштва за науку андамп; јавност такође објављујеНаука вести за студентеи овај блог.)

Јессицина хемијске купке је развијен да остави неки бацил-убијање прелив наЦелулоза. На вањски зид од биљне станице садрже целулозе. Али ове и #39; с нису све. "Целулоза свестран," Јессица објашњава. "То је у наљу одецу, у амбалажи хране, у скоро сваки аспект наш свакодневни живот."

Сваком молекулу целулозе је дуго цхаинбуилт од шећера. Ови ланци бонд лако са водом. То је добро; помаже папирне убрусе да упије на искап. Али ово је и зашто је мокар целулозе је добар дом за бактерије. И неке од тих бактерија може представљати ризик по здравље. То је нарочито тачно када расту на завој или храну омот. Науиници су покуљавали да измисле антимикробну премаза да заустави бактерије из остати да целулозе. Међутим , Јессица истиче, "Већина методи захтевају топлотом и притиском. И неки довести до загађеношћу."

"Хтела сам да створим метод који је могао [Додавање] антибактеријска својства да целулозе на једноставан начин," каже да је Тин. Хтела је да буде јефтино. Морало је да буде лако за примену у великим размерама и представљају мали ризик по животну средину.

Да схватим како се то ради, Јессица је путовао широм земље да проведе лето у ту лабораторију, Бењамина Хсаио. Он је хемичар на стони Броок универзитету у Неw Yорку. Програм истраживања лета Симонса за јуниоре у средњој школи повезани Јессица са Хсаио. "Ово је био први пут да морам да радим у лабораторији," рекла је да. "Стварно уживала у целу атмосферу."

У теен је радио за додавање титанијум диоксид и сребрни нанопартицлес целулозе папира. Титанијум диоксид је бели пигмент. Ако је изложена УВ светло, на негативно електрона у њој можете постати узбудјен. Оксид титанијума онда преломе низ воду. Ово производи слободних радикала. Ово су пуне молекуле који могу напасти и убити бактерије ћелије.

Обично , Јессица каже, титанијум диоксид захтева пуно енергије да активира своје Инсекто-убијање јунаљтву. Она је мислила да је видела начин да се смањи енергија потребна, ипак: Додавање сребрни нанопартицлес. То су мале честице сребра, које су само невероватно метра у пречнику. Смањују енергију потребну да се побуди електрони у титанијум диоксид. Додајући један од састојака, овај начин је познат као "допинг". Дрогирана сребро требали пустити титанијум диоксид убија бактерије помоћу једино светло од сунца, Јессица хипотетички.

У лабораторији, Јессица је креиран заколоида(КОЛЛ -оид ) решење. Мале честице титанијум диоксид и сребрни нанопартицлес била су раширена проводи кроз тецност. Она је креирала три верзије. Свака је имала дифферентамоунтс титанијум диоксид и сребра. Затим новине тинејџерска уроњене целулозе у једну од на солутионсанд их је обрисала у рерни. Други листови су била прекривена титанијум диоксид сама или ништа уопште. Ово је биоконтроле.

Једном кад папири су суве, Јессица их је преливена решења за бактерије. А онда трљала папире на трагу лабораторију таблице које садрже агар – гел који садржи хранљиве материје неопходне за бактерије да расте. После 24 сата, одјавила таблице.

Титанијум диоксид и сребрни колоида је убио 99 посто од бактерија, у поређењу са незбринутом целулозе. Превлака од титанијум диоксид сама и није успело.

"Знала сам да сребро и титанијум диоксид можемо да радимо заједно," Јессица каже. Било је доста истраживања на сребро и је титанијум диоксид, она констатује, андqуот; али не пуно на све њих заједно на целулозе."

Најбоље од свега, Јессица каже, је да јој третман не представља претњу за животну средину. Друге методе треба високе температуре или притиске да креирате неки бацил-убијање прелив. Све потребно је Јессица је споро скакање у хемијске купке. Једноставно , Нискобуџетна премаза андqуот; могао бити примењен на одеци, тако да би могло бити антибактеријска својства,"каже она. "Мислим да би био примењен ни у земљама у развоју".

За сада, она се само пријавио њен микс на мале комаде папира целулозе. Али ако премаз ради на гардеробу, завоје или папир, то би помогло да их стално бактерије, када треба да иду.

Снага речи

(више информација о снага речи, кликните на дугмеовде)

Активирање(у биологији) Да бисте укључили, као и са ген или хемијска реакција.

АгарЖелатинске материјал који је направљен од одређених морских алги користи као материјал (и извор хране) у којој ће се расту бактерије.

АнтибактеријскеИмају својства која имају тенденцију да уништи или ограничавање раста или умножавање бактерија.

антимикробнуМатерија која убити или инхибирати раст микроба. Ово укључује природно изведеног хемикалије, као што је велики број антибиотика лекова. Обухвата и синтетичких хемијских производа, као што је триклозан и трицлоцарбан.

ћелијеНајмањи структурне и функционалне јединице организам. Обично премали да видим са светлуцави предмет је, састоји се од водени флуид окружен мембрану или зид. У зависности од њихове величине, животиње су направљене од никуда од хиљаде у трилионима ћелије. Неки организми су, као што су yеастс, калупе, бактерије и неке алге, су написане само једне ћелије.

ЦелулозаТип влакана у биљака. То је формиран од ланце молекула глукозе.

хемијскиСупстанца је формирана из два или више атома која ујединити (веза) у основно пропорција и структуру. На пример, вода је хемикалија направила када два атома водоника пријањање један атом кисеоника. Његова хемијска формула је Х2О . хемикалија може бити придев за описивање својства материјала који су резултат различите реакције између различитих спојева.

колоидаМатеријал у којем нерастворљиви нас је створило, прољирили већи обим од друга супстанца. Колоидима да има више облика. Задимљени зрак је као колоида. Тако је магла. Млеко је за колоида, са малим глобс од буттерфат суспендован широм тецност. Шлаг је на колоида. Колоидима обично не раздвојите у њихове појединачне компоненте током времена.

КонтролаДео експеримента тамо где је нема промена у односу на нормални услови. Контрола је од суштинског значаја за експерименте. То показује да је неки нови ефекат вероватно све крајњи део теста који истраживач је промењена. На пример, ако научници тестирали различите врсте ђубрива у врту, хтели су да остане неоплорено, као контролу на једном делу. Њена околина би показало како биљке у овом врту расте под нормалним условима. И то даје научници нешто против којих могу да упореде нове експерименталне податке.

допинг (у материјала) Намјерно Уметање нешто у кристалну полупроводник или другом материјалу.

окружењеЗбир свих ствари које постоје око неки организам или неке девицеанд стање те ствари да креирате за тај организам или уређај. Окружење могу да упућују на времену и екосистем у којем живи неку животињу или, можда, температуре, влажности и положај компоненте у неки систем електронске опреме или производ. \

слободних радикала Молекул набијен (обично високо реактивна и кратког даха) имати један или више унпаиред спољни електрона. Он ће покушати да украде електроне да се то опет кроз процес познат као оксидације.

гелГњецава или вискозни материјал који могу да теку као густа течност.

БацилИма ли-једножелијски микроорганизам, попут бактерија, гљивица врсте или вирус иестица. Неке бактерије изазивају болести. Други могу да промовишу здравље виљег реда организама, укључујући птице и сисари. Утицају на здравље већина клице, међутим, остају непознати.

средњој школиОзнака за оцене 9 до 12 година у амерички систем обавезног јавног образовања. Студенти -можда односе на факултетима за даљи, напредно образовање.

хипотеза (в.као претпоставку да има) Је предложено објашњење за феномен. У науци, хипотеза је идеја која мора бити ригорозно тестирана пре него што га је прихваћен или одбијен.

течностМатеријал који тече слободно, али стално константан волумен, попут воде или уља.

молекулЕлектриино неутрална групу од атома који представља Најмањи могући износ од хемијског састава. Молекуле може се направити од једне врсте атома или различите врсте. На пример, кисеоник у ваздуху састоји од два атома кисеоника (О2), али вода састоји од два атома водоника и један атом кисеоника (Х2О).

Нано иестицаМали атом са димензијама Мери невероватно метра.

иестицаМајуљне нечега.

пигментаМатеријал , као природна боја у кожи, које промене светло одразити на неки објекат или преносе кроз њега. Укупни боје пигмент обично зависи од тога који таласне видљиве светлости усисава, и које су то одражава. На пример, Црвени пигмент има тенденцију да врло добро одражавају црвени таласне светлости и обично упија друге боје. Пигмент такође је термин за хемикалије које произвођачи користе за нијансу боје.

притисакСила примењена једнообразно готово на површини, мерена сила по јединици подручја.

Потрази за талентима у науциНа годишњем такмичењу креиран и од стране друштва за науку андамп; за Публиц.Синце 2016, има беенспонсоред од стране Регенерон Пхармацеутицалс. Почела је 1950, овај догађај доноси 40 матуранти оријентисаних истраживања средњој школи у Wасхингтон, Д.Ц., да покаже своје истраживање јавности и такмичити се за награде.

друштвоИнтегрисани групу за људе или животиње то генерално сарадјује и подржавају једни друге за добробит свих њих.

решењеТечност у којој друга хемијска растурила у другу.

СунцеЗвезда у центру од Земљине соларног система. То је просечна величина звезда око надокнаду од 26 000 година из центра Орион. Сунце је такође термин за неке друге сунлике звезда.

титанијум диоксидБели , унреацтиве, солидан материјал који природно настаје као минерала и се интензивно користи као бели пигмент.

УВ светлоНека врста електромагнетске радијације са валној од 10 нанометара да 380 нанометара. На таласне су краћи од тхосеоф видљиве светлости, али дуже од x-зраке.

таласПроблем или варијација која путује кроз простор и материја у стални, осцилују моде.


Oldingi:Цамбриос да убрза усвајање сребрни Наноwире глобално са стварање ЦАМ Кина Keyingi2:Штампани електронику: РФИД сензор платформа и флексибилне функционалне филмова за аутоматску обраду