Сребрни Наноwирес и Грапхене ујединимо снаге за додир екрана приказује

- Jan 09, 2017-

Нана наноматериалс пољуборе да реплацеиндиум оксид (ИТО)као прозирне кондуктеру да контроле приказују пикселау додир екрана приказује се пуни. Видели смо материјале, укључујућицарбон нанотубес,Сребрни наноwирес,иГрапхенеподигнут као наследник за ову апликацију.

Сада , истраживачи са универзитета Суссеx у Енглеској увеле су јаки цонтендеринто битке замијенити Индус оксид:хибридни материјал који се састоји од сребрне наноwирес, који су повезани са грапхене.

"Хибридни материјал је много јефтиније због чињенице да само морамо користити делић је обично потребно да постигнете својства ИТО, наноwирес", објаснио је Алан Далтон, професор на универзитету Сасекс и чији лабораторији спровели су истраживање, у интервјуу е-поштеИЕЕЕ Спецтрум. "На грапхене служи као линкерс између наноwирес, што значи да мрежа не мора бити густа. Смо уплатите грапхене на трагу испрскао мрежу од наноwирес од стране филмски исказ."

Смањене трошкове повезане са овај хибрид материјал против силвер наноwирес самостално отвара потенцијал за то узима већи део прозирне диригент тржишта; Предвидјело је тхатдеманд за ове проводника ће инсистирати продаје прошлост 900 милиона долара Означи до 2025.

У истраживање, што је описано у дневникуНаносцале, истраживачи су показала да је кључ за производњу материјала који је математичке технике која је претходно коришћена за описивање како фаза промене као замрзавање догодило у веома малом простору.

"У ова истраживања су Аплицирали математичких техника испасти најмању величину субпиxел моземо без утицаја на својства електроде нам наноwире," објаснио је Маттхеw Ларге, главни аутор рада, у саопштењу. "Резултати реци нам како да подесим нам наноwирес да испуни услове за сваку дату апликацију."

Сребрни наноwирес показали су се као један од најперспективнијих замене у ИТО. Фирмама каоЦамбриосиПлави Наноналазе се међу најистакнутијим комерцијалних подухвата који је позајмио сам само ову технологију.

"Сребрни наноwире и сребрни наноwире – грапхене хибриди су вероватно највише одржива алтернатива за постојеће технологије," рекао је Далтон у саопштењу.

Далтон сматра да ће смањити њихов нови процес не само смањити трошкове производње који је повезан са овим материјалима, али такође смањити енергетском потражњом материјала, даје и цене и перформанси предност над конкурентима.

Далтон и његова лабораторија придружило се форцесwитхМ-СОЛВ, на основу у Оxфорду, Енглеска; заједно, гледају да примените ове најновије резултате истраживања на комерцијалним пројектима.


Oldingi:Како се Проводни мастила захтеве за потрошача Keyingi2:Проводни мастило тржишта 2016-2026: Прогнозе, технологије, играча