Сребро наножица коже сензор за мерење Ниво хидрације

- Mar 06, 2017-

Аг-наножица-патцх.јпг

Спортисти, војници, рудари, и многи други могу да пате од дехидрације, потенцијално доводећи их у смртној опасности. Праћење нивоа хидратације у телу на терену остаје изазов, али истраживачи Нортх Царолина Стате Университи су дошли са технологијом која може доказати да буде конзистентан начин баждарење хидратацију.

Нортх Царолина Држава тим изградио сензор бежични коже, који могу бити везани за груди или зглоба, као и да користи специјалне електроде са сребрним нановирес да покупи мале разлике у проводљивости коже, као у износу од промена садржаја воде.

АГ-сенсор.јпг

Направити чврсту контакт са кожом, електроде су направљене од флексибилног полимера. Чинећи га проводни, уз задржавање електроде еластичан, сребрна нановирес су уграђени кроз полимер.

Сензор је до сада тестирана на моделима коже са различитим нивоима хидратације, а сензор тачно мери они. Репрезентација је чак променио амбијента влажност ваздуха и сензор остао утиче да.

Већ постоји неколико прототипова уређаја, сваки са Блуетоотх бежичном везом лако читати излаз на сензора на оближњем смартпхоне.


Oldingi:Једноставна гравуре техника за креирање леворук и дешњак наноструцтурес Keyingi2:Цлариант лансира Нано Силвер ЦОНДУЦТИВЕ Инк