Пројекција филма Филаментоус гљиве за антимикробну сребрни Нанопартицлес синтезу

- Feb 13, 2017-

Присутне да је циљ скрининг на куповину 20 гљивица Истеже, изоловани од сугар цане плантажа тла, да би се идентификују оне способан за биосинтезу од сребрне нанопартицлес. Ови нанопартицлес су познати да нека велика и ефикасна апликација у клиничка микробиологија.


Установљено је да је четири соја да буду способни за биосинтезу од сребрне нанопартицлес. У биосyнтхесисед нанопартицлес су одликују УВ-вис спектроскопија, скенира микроскопија, Деx и XРД.


Пронарени су да имају просеине висине од 30 – 100нм, редовна округли облик, као и потенцијалне антимикробну активност против ешерију цоли и стафилокока ауреус, Псеудомонас аеругиноса. Антимикробну активност је установљено да буде директно повезана са нанопартицлес концентрацију.


Мyцогениц Синтеза нанопартицлес је зелени биогени процес боље него за друге алтернативе. Јер , гљивице су велики произвођачи слепељују и дрће ензима овај процес чини скалирање-уп био лакши задатак са ознаком високе важности за клиничка микробиологија на борбу против микробне отпора, као и за остале индустријске апликације.

Oldingi:Научници на W.Va. факултети присутни закључке из економских, заједница утицај истраживачких пројеката Keyingi2:ИДТецхЕx истраживања, нови извештај о одштампане, органске, савитљиве електронике