Нови хибрид мастила дозволити одштампане, флексибилне електроника без Синтеринг

- Jan 20, 2017 -

Електронских кола директно из оловку.
Кредит : Слика љубазношћу ИНМ - Леибниз-Институт фüр Неуе Материалиен гГмбХ

Истраживање научника у ИНМ комбиновања предности органског и неорганског електронске материјале за нову врсту хибридног мастила. Ово омогућава електронских кола да буде примењена на папиру директно из оловку, нпр.

Електронике у будућности ће бити одштампан. Флексибилни коло могу бити произведена нељто јефтиније на фолији или папиру користећи штампања процесе и дозволити футуристички дизајн са закривљеном диода или улазни елементи. Ово је неопходно за штампу електронске материјале који се могу штампати и задржати висок ниво проводљивост током употребе упркос њиховим закривљеним местима. Неки су покушали и тестирани материјали укључују органска, Проводни полимери и нанопартицлес од Проводни оксиди (ТЦОс). Истраживање научника у ИНМ--Леибниз-Институт за нових материјала су сада у комбинацији предности органског и неорганског електронске материјале за нову врсту хибридног мастила. Ово омогућава електронских кола да буде примењена на папиру директно из оловку, нпр.

Пројектанти ће бити демонстрирали своје резултате и могућности нуде на стајати Б46 у дворани 2 у овој yеаранд #39; Хановер сајма трговине у склопу водеће трговине показују истраживања андамп; Технологија , који се одржава од 25 до 29 априла.

Да бисте креирали своје хибрид мастила, истраживања научници премазан нанопартицлес направљен од метала са органска, Проводни полимери и суспендован их у смеше воде и алкохола. Ови суспензије може да се примени директно на папир или фолију користећи оловку и они осуши без даљу обраду у облику електрична струјна кола.

андqуот; Електриино Проводни полимери се користе у ОЛЕДс, на пример, који такође могу бити произведени на флексибилан Одредићемо, андqуот; објашњава Тобиас Краус, шеф истраживања групе структура формација у ИНМ. андqуот; Комбинација метала и нано-честица које представљамо овде комбинује механички флексибилност са чврстини и метала и повећава електро цондуцтивитy.андqуот;

Пројектанти , органски полимери се комбинују са златног или сребрног нанопартицлес. Органска једињења имати три функције: андqуот; С једне стране, једињења служе као лиганди, осигурава да ће остати у нанопартицлес лебдећи у течни миx; било насељено место честица имати негативан утицај на процес штампања. Истовремено , органских лиганада уверите се да је у нанопартицлес имају добар одговор када сушења. На крају крајева, органска једињења деловати као ´ хингес ´: ако је материјал који је савио, они и даље имају проводљивости. У слој металне честице без полимер изолацију проводљивости брзо би изгубио када материјал који је савио, андqуот; материјални научник Краус наставља. Због комбинација оба материјала, кад се сагнуо, проводљивости је већа у све у слој који се праве у потпуности из Проводни полимер или слој чисто од металне нанопартицлес.

андqуот; Метални нанопартицлес са лиганада ће већ бити одштампани обрасца електронике данас, андqуот; објашњава апотекар физичке Краус, додајући да љуске углавном морала бити уклоњена синтеринг процесом, јер, док је с једне стране они контролишу распоред на нанопартицлес, са друге стране, они нису Проводни. Он је додао да је ово била тешка у случају носач материјале који су осетљиви на температуру као што су папир или полимерних филмова од када би ови оштећен током процеса синтеринг. Краус сумира резултате његова истраживања, изрека, андqуот; нам нови хибрид мастила су Проводни цим имају суве као и посебно механички флексибилности и не требају синтеринг.андqуот;


Oldingi:Проводни мастила 2017: Велики преостале Keyingi2:МИТ истраживачи развили процес штампања за електронске ознаке