НАНОWИРЕ "МАСТИЛА" ОМОГУЋИ ЗАСНОВАНЕ НА ПАПИР ЗА ШТАМПАЊЕ ЕЛЕКТРОНИКЕ

- Jan 06, 2017-

Обустављањем мале металне нанопартицлес у течности, научници са универзитета Дуке су нам донесе Проводни инк-јет штампач "мастила" да бисте одштампали јефтин, прилагодљив коло шаре на сваку подлогу.

Штампани електронике, којима се већ користи на широку скалу у уређајима као што су идентификација против крађе радио фреквенција (РФИД), ознаке ти наћи на полеђини нови ДВД-ова, тренутно има једну велику ману: за струјна кола на посао, прво морају да се загрева на стопи све нанопартицлес заједно у једној Проводни телеграм, чинећи немогућим да одштампате струјна кола на јефтине пластике или папира.

У новој студији Дјука истраживача показује да помахнитао облик нанопартицлес у тинти можда само потискују потребу за топлоту.

Упоређивањем проводљивост од филмова направљених од различитих облика од сребрне наноструцтурес, истраживачи су утврдили да електрони зип кроз филмова направљених од сребрне наноwирес много лакше од филмова направљених од других облика, као наноспхерес или мицрофлакес. У ствари, електрони текла тако лако кроз наноwире филмови да функционишу у штампани склопови без потребе да их све заједно стопи.

"У наноwирес имао је 4 000 пута већи проводљивост него што више који се обично користе сребрни нанопартицлес која се проналази у штампаном антене за РФИД ознаке," рекао је Бењамин Wилеy, асистент професор хемије на Дуке. "Ако користите наноwирес, онда немаш да загрејемо штампани струјна кола на тако високу температуру и можете користити јефтиније пластике или папира."

"Нема ничег другог на памет поред ове сребрне наноwирес да само можете да одштампате и то је једноставно Проводни, без никакве накнадна обрада", додао је Wилеy.

Ове врсте штампани електронике могао апликације далеко изван паметне амбалаже; истраживачи су предвиђени користећи технологију да би соларних ћелија, штампа приказује, лед ДИОДЕ, екран осетљив на додир, појаииваиа, батерије и чак и неке импланте биографију-електронски уређаји. Резултати се појавио на мрежи декоративним 16 у АЦС примењена материјала и интерфејсе.

Сребро је постало-идем материјал за прављење штампани електронике, рекао је Wилеy, и бројне студије недавно појавили су се мерење проводљивост филмова са различитим облицима од сребрне наноструцтурес. Међутим , експериментални варијације направе директног поређења између облика тешко и неколико извештаји су повезани проводљивост од филмова да Укупна маса сребро користи, важан фактор приликом рада са скупог материјала.

"Хтели смо да елиминишу било који додатни материјал од мастила и једноставно кући у на износ од сребра у филмовима и контакте између наноструцтурес као једини извор варијабилности," рекао је Иан Стеwарт, недавни постдипломац у лабораторију и први аутор на папиру АЦС Wилеyа.

Стеwарт је некад познате рецепте скувамо сребрни наноструцтурес са различитим облицима, укључујући нанопартицлес, мицрофлакес и дугог и кратког наноwирес, и помешане ове наноструцтурес са дестилованом водом да би једноставно "мастила." Он је онда измислио брз и лак начин танке филмове помоћу опреме који су доступни у скоро свакој лабораторији--стакло слајдове и лепљива трака.

"Стално Хол Панч секао Велс из лепљива трака и заглавио их на стакло слајдове," рекао је Стеwарт. Додавањем прецизан обим од мастила у касете, "добро" и онда грејање бунари--или релативно ниску температуру да једноставно испарити воду или да високих температура да почне да се топи у структурама заједно--који је створио мноштво филмова за тестирање.

У тиму је рекла да нису изненађена да је дуго наноwире филмови имају највеће проводљивости. Електрони обично лако теку кроз појединачни наноструцтурес али запети када имају прелазак из једне структуре у другу, објаснио је Wилеy, и дуго наноwирес је значајно смањење броја пута електрони су да би овај "скок".

Али били су изненадили колико драстичних промена је. "Ресистивитy дуго сребрни наноwире филмова о је неколико редова величине мање од сребрне нанопартицлес и само 10 пута већа од иистог сребра," рекао је Стеwарт.Тим сад експериментише са користећи аеросол авионе за штампање сребрни наноwире мастила на употребљив струјна кола. Wилеy је рекао да они такође желе да истражују да ли сребро-малени бакрени наноwирес, који су знатно јефтинији за производњу од чисто сребрни наноwирес, даће исти ефекат.

Ова истраживања су подржали средства од националне научне фондације (ЕЦЦС-1344745 и ДМР-1253534) и ГААНН заједништво кроз је Војвода Хемијски факултет.


Oldingi:Проводни мастило тржишта 2016-2026: Прогнозе, технологије, играча Keyingi2:Научници креирали мали Ласер користећи сребрни Нанопартицлес