МИТ истраживачи развили процес штампања за електронске ознаке

- Jan 20, 2017 -

Замисли да си могао да чита електронске податке у реалном времену на ознаку. На пример, кафедћија могао да одштампате ознаку да би знала како топлу кафу је како време пролази. Електронске ознаке могао показати корисним у многим апликацијама. Ова технологија такође могла да штампања електронски отпорне на широк спектар функција могуће.

Истраживача на Массацхусеттс Институту за технологију развио је процес штампања за транзисторе који се електронски ознаке и сличним површинама у јефтини стварност.

"Постоји огромна потреба за штампање за електронске уређаје који су изузетно јефтини, али пружају једноставна операција и интерактивне функције," каже А. Јохн Харт, ванредни професор на развој каријере Митсуи у савремену технологију и инжењеринг на МИТ.

"Наш нови процес штампања је је Омогућавање технологију за високих перформанси, у потпуности штампани електроника, укључујући транзисторе, оптиики функционалних површина и свеприсутни сензори."

Штампање електронике није нов концепт. Инк Јет и гумени печат технике су коришћене са недовољно јасне резултате. Према писању листа, истраживачи су недавно објављен у налогуНапретком науке, такве технике теско контролисати у малим размерама и имају тенденцију да произведе кафу прстен шаблоне бљувотине које пером преко границе. Неуједначен отиске такође доводи до непотпуне струјна кола.

Техника зацртао уНапретком наукеукључује дизајн марке нанопороус – врста печат који је спонгиер од каучука, као и о величине нокта пинкy. Ове марке наступити шаре мања од ширине људске длаке.

Порозности од ове марке омогућава раствор нанопартицлес, неку врсту записа пером, да теку једнообразно кроз печат и на жељену површину. То омогућава већу резолуцију него личним печатом штампања.

Царбон нанотубес користе се за Марка. Ово су јаки, микроскопски листова од угљеникових атома распоређених у цилиндре.

"То је донекле интересантно да је решење за штампу у високој резолуцији од електронике леверагес нам позадине у доношењу царбон нанотубес много година", каже да Харт.

"Шума од царбон нанотубес можете да пренесете мастила на површине попут огромне бројеве од мале перо пера."

Да би марке, истраживачи су користили претходно развили технике да расте у царбон нанотубес на силиконску подлогу у разне обрасце, укључујући саћа и цвет облике. Ове нанотубес су пресвучене са танком полимером да осигура мастило би да продру у нанотубе структуре и да се нанотубес би се спустати након што је печатиране мастило. Они затим убризгана печат мали волумен електронски мастила састоји се од нанопартицлес као сребро, цинк-оксида или полупроводник квантне тачака.

Критична компонента за штампање ове прецизнији, високе резолуције шаре је у износу од притиска степенује печат мастило. Ова прецизна притисак је био одређен модел да предвидите количину неопходну силу да се ознака за чак слој мастила на подлози. Штампање произведене моторизованим ролера је направљена за процес. Истраживачи су фиксиране сваки печат на платформу приложен опругу, и су га користили за контролу сила некад притисните печат против подлози.

"Ово би континуирани индустријски процес, где би марку, и неки Ролер на којој би се супстратом који желите да одштампате, као котур пластични филм или специјализоване папир за електронику," Харт каже. "Смо нашли, ограничавати мотор који смо користили у систем за израду фотографија, можемо да објавимо на 200 милиметара у секунди, непрекидно, која је већ повољна у односу на стопе од штампања индустријске технологије. То , заједно са десетоструку побољшања у штампању резолуција којом смо демонстрирали, охрабрујуће је."


Oldingi:Нови хибрид мастила дозволити одштампане, флексибилне електроника без Синтеринг Keyingi2:Дигитални запис оловком Проводни спремне за штампање се обрачунава пуна производња