Каталитички стакло чини Метал Рецицлинг Еаси

- Apr 06, 2017-

Боце са уграђеним наночестица омогућава хемичари да једноставно искористе драгоцене катализатора

Лаб глассваре са уграђеним паладијум наночестица   чини рециклаже и поновне употребе вредних метала катализатора лакше него икада раније.

Метали попут платине или злата може да катализује мноштво хемијских реакција, али они су скупи, због чега хемичари поново користити и рециклирати их. Обично, чврста катализатор треба раздвојити филтрирањем па прочишћена након реакције, која може значити неке је изгубљен и опоравак може бити посебно тешко, ако било који од реакционих производа је добар превише.

114875_схуттерстоцк_522023443.пнг


Сада   кианг Феј   са Националног универзитета у Сингапуру и колега су обложени боца са паладијума наночестица, што значи хемичари могу једноставно празан и испрати реакциони суд и потом их користили да катализује следећу реакцију.

Као метал наночестице не држе стакла, Феи тим покривен стакло са Мицросцале тепих направљен од силикона нанофиламентс и их обложена лепљивом протеин сличан оном шкољке користе да се прикаче на површинама. Обложени Балон даље катализоване реакције ефикасније након коришћења 20 пута, док је ефикасност комерцијални Цаталист је значајно опада након што је само једном рециклира.

Феи тим не види пад ефикасности ЦАТАЛИТИЦ Чутура је када се користи за производњу неколико грама производа, али није јасно да ли би метод ради у индустријским величине реактора.

Oldingi:Елецтроцристаллизатион: Пробој у Голд Нанопартицле Ресеарцх Keyingi2:Студенти Сховцасе њихове науке Скиллс